تحلیل شکل نمودار پاسخ ایمنی اولیه و ثانویه در زیست شناسی بطور کامل و کنکوری

شدت پاسخ ایمنی در پاسخ ایمنی اولیه و ثانویه فصل ایمنی زیست شناسی یازدهم
محتوای آموزشی کاملا رایگان در وبسایت درسینوفن

در این مقاله قرار هست به طور کاملا دقیق به تحلیل نمودار پاسخ ایمنی اولیه و پاسخ ایمنی ثانویه در کتاب زیست شناسی 2 مبحث ایمنی بپردازیم و مرحله به مرحله این نمودار را برای شما دانش آموزان پر تلاش کنکوری و یازدهمی تدریس کنیم. در ادامه همراه ما باشید:

 

بررسی شکل نمودار شدت پاسخ ایمنی :

در ابتدا شما شکل این نمودار را میبینید که نقاط قله و دره آن با حروف انگلیسی علامت گذاری شده است.

شدت پاسخ ایمنی در پاسخ ایمنی اولیه و ثانویه فصل ایمنی زیست شناسی یازدهم

نقطه A

در این قسمت ویروس یا عامل بیگانه یا آنتی ژن وارد بدن فرد شده و خط اول و دوم دفاع غیر اختصاصی موفق نشدند تا جلوی ورود آن را بگیرند.

نقطه A تا B

وقتی برای اولین بار یک پادگن وارد بدن میشود ، مدتی زمان میبرد تا لنفوسیت های B یا T از حضور آن آگاه شده و وارد عمل شوند. در این بازه لنفوسیت ها تقسیم شده و یا تمایز میابند و به لنفوسیت خاطره یا عمل کننده تقسیم میشوند.

نقطه B تا C

پاسخ ایمنی به شدت افزایش میابد و پادتن ها یا مواد ترشح شده به مقابله شدید با ویروس میپردازند.

نکته: در این مرحله باتوجه به اینکه از نقطه A تا B پاسخی به ویروس داده نشد ، به همین دلیل ویروس میتواند از این فرصت استفاده کرده و بدن را آلوده یا بیمار کند و علائم بیماری میتواند در پاسخ اولیه بیشتر یا شدیدتر از پاسخ ثانویه باشد. 

نقطه C تا D

در این مرحله ممکن است به دو دلیل 1)اتمام عمر پادتن ها و … 2)پایان علائم بیماری یا از بین رفتن کامل ویروس و اثرات آن شدت پاسخ اولیه ایمنی به حد بسیار پایین کاهش پیدا کند.

نکته: در نقطه D سطح ایمنی بالاتر از زمان برخورد اولیه است. (نقطه A)

نقطه D

در این مرحله اگر مجددا همان پادگن (آنتی ژن) وارد بدن گردد ، بلافاصله سیستم ایمنی وارد عمل میشود و به مقابله با عامل بیگانه میپردازد. به نوعی چون در نقطه B لنفوسیت خاطره زیاد و یاخته عمل کننده زیادی ساخته شد ، در این مرحله (نقطه D) آمادگی بیشتر و یاخته خاطره بیشتر و آماده تری را برای مقابله با عامل بیگانه دارد.

نقطه D تا E

در این مرحله پاسخی بسیار سریع تر و شدید تری به پادگن های تکراری داده میشود و ویروس در زمان کوتاه تری از بین میرود. همچنین این مرحله یاخته خاطره و عمل کننده بسیار بیشتری برای ورود های بعدی ساخته و تولید میشوند.

نکته: همه گلبول های سفید صرفا در مغز استخوان تولید نمیشوند. (مثلا گلبول های خاطره و عمل کننده خارج از مغز استخوان ساخته میشوند)

نکته: در این مرحله ویروس ممکن است فرصت نکند اثر مخرب روی بدن بگذارد و فرد را بیمار کند یا فرد علائم را بروز دهد. چون یاخته های خاطره آماده و منتظر ورود مجدد این پادگن به بدن بودند. 

نقطه E

در این مرحله شدت پاسخ ایمنی به بیشترین حد خودش میرسد و زمان رسیدن نقطه D تا E کمتر از 2 هفته (1/5 هفته) است.

نکته: شدت پاسخ ایمنی ثانویه نسبت به شدت پاسخ ایمنی اولیه ، سریع تر و شدید تر است.

نقطه E تا F

حدود 1/5 هفته طول میکشد تا پاسخ سیستم ایمنی کاهش پیدا کند.

نقطه F

در این نقطه با اینکه پاسخ ایمنی به شدت کاهش یافته ، ولی سطح ایمنی بدن در برابر آن پادگن از حداکثر پاسخ ایمنی اولیه بیشتر است. (نزدیک دو برابر)

نکته: در برخورد های بعدی (سوم و چهارم) شدت پاسخ بصورت پلکانی افزایش خواهد یافت.(نسبت به پاسخ ثانویه بیشتر است)

 

امیدوارم براتون مطلب مفید واقع بشه و بتونید خوب این نمودار رو تحلیل کنید و یاد بگیرید. اگر نکته بهتر و بیشتری درباره این شکل دارید یا سوالی درباره این نمودار براتون بوجود اومده رو برامون کامنت کنید تا بتونیم با هم تعامل داشته باشیم ??…

آدرس دیسکورد درسینوفن : کلیک کنید

آدرس اینستاگرام درسینوفن: کلیک کنید

آدرس تلگرام درسینوفن: کلیک کنید

آدرس آپارات درسینوفن: کلیک کنید

برای اطلاع از جدیدترین اخبار ، مقالات و دوره های سایت میتوانید در خبرنامه پیامکی ما ثبت نام کنید.


مقالات مرتبط

عملکرد گلبول های سفید در بدن انسان + تصویر

گلبول های سفید بخشی از سیستم ایمنی بدن شما هستند که از بدن شما در برابر عفونت محافظت می کنند. این سلول‌ها در جریان خون و بافت‌های شما گردش می‌کنند تا با حمله به هر ارگانیسم ناشناخته‌ای که سبب بیماری یا آسیب به بدن شما می‌شود، پاسخ دهند. در ادامه مقاله عملکرد گلبول های سفید، همراه درسینوفن باشید.

تحلیل شکل نمودار پاسخ ایمنی اولیه و ثانویه در زیست شناسی بطور کامل و کنکوری

در این مقاله قرار هست به طور کاملا دقیق به تحلیل نمودار پاسخ ایمنی اولیه و پاسخ ایمنی ثانویه در کتاب زیست شناسی 2 مبحث ایمنی بپردازیم و مرحله به مرحله این نمودار را برای شما دانش آموزان پر تلاش کنکوری و یازدهمی تدریس کنیم.

خطوط دفاعی اختصاصی و غیر اختصاصی در انسان فصل ایمنی زیست شناسی یازدهم

در این مقاله قصد داریم خطوط دفاعی اختصاصی و غیر اختصاصی را به طور خلاصه به شما دانش آموزان عزیز آموزش بدهیم. مبحث خطوط دفاعی بدن انسان در فصل ایمنی زیست شناسی زیست 2 ، با اینکه مبحث حفظیست ، فرّار است و نکات ترکیبی بسیاری دارد.

پاسخ‌ها

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دانلود رایگان نمونه سوالات تشریحی زمین شناسی و زیست شناسی از انجمن درسینوفن همراه با پاسخ! 👌مشاهده انجمن
+
نرم افزار درسینوفن پیشنهاد میکنیم اعلان درسینوفن را روی سیستم خود فعال کنید و آخرین اطلاع رسانی های مهم را دریافت کنید.
رد کردن
اجازه دادن به اعلان ها