درس زیست شناسی را چطور بخوانیم؟

چگونه زیست را بخوانیم؟ درسینوفن
محتوای آموزشی کاملا رایگان در وبسایت درسینوفن

سلام دانش آموزان عزیز درسینوفن ، توی این مقاله میخواییم درباره 11 نکته طلایی که به شما کمک میکنه تا در درس زیست شناسی بتونین به تسلط بالا برسید رو بهتون معرفی کنیم. در ادامه این مقاله همراه درسینوفن باشید :

1- به زیست شناسی علاقه داشته باشیم.

اولین و مهم ترین پارامتر برای اینکه بتونین نه تنها در زیست بلکه در تمامی زمینه های زندگیتون ، داشتن علاقه به اون مبحثه ، داشتن علاقه می‌تونه انگیزه و تلاش شما رو تحت هر شرایطی حفظ کنه و اون رو بالا نگه داره تا بتونین به بالاترین درجه مطلوب برسید. پس علاقه به این درس رو یا در خودتون بوجود بیارید ، یا قبل از اینکه وارد رشته علوم تجربی بشید باید به زیست علاقه داشته باشید.

توجه کنید که نمره یا درصد بالازدن در زیست نشانه علاقه به اون درس نیست و شما نباید اینطور فکر کنید که اگر در آزمونی درس رو پایین زدین علاقتون کم بشه یا تضعیف بشه ، باید با قدرت و انگیزه این درس رو مطالعه کنید.

2- چیزی رو که یاد میگیریم رو توی زندگی خودمون مشاهده کنیم.

کتاب زیست شناسی نباید صرفا برای شما یک کتاب آموزشی باشه تا بخاطر گرفتن نمره اون رو بخونین ، برای اینکه شما بتونین مطالب مفهومی و مهم رو در ذهن خودتون تا ابد تثبیت کنید ، بهتره اونها رو در زندگی خودتون هم به کار بگیرید ، مباحثی در زیست هستن که به دید شما در زندگی وسعت میدن و باعث میشن شما دقیق تر به موضوعات پیرامون خودتون نگاه کنید، مثلا شما وقتی موج PQRST قلب رو در زیست شناسی یاد میگیرید ، اگر روزی نوار قلب خودتون یا آشنایانتون رو دیدین میتونین متوجه بشین که تا حدودی این امواج چه منظوری دارن و برای چی هستن ، یا در مبحث دفع مواد زائد ، شما میتونین جذب و با جذب مواد مختلف رو یاد بگیرید و برای مراقبت از کلیه خودتون رژیم غذایی خودتون رو تغییر بدین. پس سعی کنین مسائلی رو که در کتاب یاد میگیرید رو در زندگی خودتون هم اون رو پیدا کنید.

3- در زیست شناسی برای خودمان هدف تعیین کنیم.

داشتن هدف برای اینکه قصد دارین در آینده چه نقشی در جامعه داشته باشین و چه برنامه ای برای خودتون دارید خیلی مهم هست. ممکن هست بگین چه ربطی به درس زیست شناسی داره؟ این درس مهم ترین درس رشته تجربی هست ، در دانشگاه رشته های زیادی هستن که با کتاب زیست شناسی شما مرتبط هستن ، پس شما باید هدفتون مشخص باشه و بعد به سراغ زیست برید.

4- به مسائل به صورت تحلیلی نگاه بکنید و چیزی را از قلم نیاندازید.

تمامی مطالب و مسائلی که در زیست شناسی دوره دوم وجود داره ، اعم از مطالب حفظی یا مفهومی ، حتما باید تحلیل بشن و با دید تحلیلی خونده بشن ، اسامی علمی و اصطلاحات علمی رو میتونید حفظ کنید و به خاطرتون بسپرید، اما روند و ساز و کار ها رو حتما باید بصورت تحلیلی مطالعه کنید تا مطالب رو به خوبی درک کنید و بفهمید ، مطالب تحلیلی کمک میکنن تا بتونین مطلب رو توی دهنتون تثبیت کنید.

همچنین توجه کنید که هر چیزی که در کتاب زیست شما وجود داره باید مطالعه بشه و نباید چیزی رو جا بذارین ، خیلی از دانش آموزان پیش خودشون میگن که بیشتر بدانید ها یا مطالب حاشیه کتاب رو چون خود کتاب گفته در کنکور یا آزمون ها نمیاد لازم نیست بخونیم ، اما هرگز چنین نیست ، بیشتر بدانید ها یا مطالب حاشیه ای کتاب بصورت مستقیم ازشون در آزمون ها سوال نمیاد، ولی این مطالب کمک میکنن تا محتوای اصلی اون مبحث رو به خوبی درک بکنید و بهتر متوجهش بشید، چه بسا مطالبی که الان در بیشتر بدانید اون رو مشاهده کردید ، در درس ها یا سال بعد بصورت تخصصی باید اون رو در متن اصلی کتاب بخونین و یاد بگیرین. پس چرا از همون اول مطلب رو نخوانید و یاد نگیرید؟! پس بهتر هست تمامی محتوای کتاب حتی توضیحات زیر عکس ها رو هم نخونده رد نکنید.

5- روی تصاویر ، بسیار مکث کنید!

تصاویر کتاب زیست شناسی بسیار مهم و پر نکته هستند، قطعا میدونید که ناشران بزرگ کتاب های کمک آموزشی مثل قلم چی و گاج ، کتاب های نکته و تصویر هم به محصولاتشون اضافه کردند و این نشان دهنده اهمیت تصاویر کتاب هست که در تمامی آزمون ها از اونها استفاده میشه.

تمامی تصاویر کتاب رو بطور دقیق مشاهده بکنید و نکات ریز رو ازش استخراج کنین، در استخراج نکات ، نکاتی که من درآوردی هستند رو نکته ندونین ، بلکه نکته ای که با اون مبحث مرتبط هست و مهم هست رو استخراج کنید، توی دوره های آموزشی درسینوفن با دیدن چند جلسه شما میتونید خودتون نکته استخراج کنید.

6- مطمئن باشید که هر مطلبی رو دارید میخونید ، در آینده حجم وسیع تر و تخصصی تری از اون رو خواهید خواند.

توی زیست شناسی ، شما هر مطلبی رو که میخونید ، در سال های بعد یا در همون کتاب حجم وسیع تر و تخصصی تری رو خواهید خواند.

پس باید مطالب و محتوا رو از همون ابتدا بطور ریشه ای یاد بگیرید و اونها رو مرور کنید.

7- ترکیبی مطالعه کنید.

قید ها ، جانوران و تصاویری که در کتاب زیست هستند جزو مهم ترین رکن های کتاب هستند ، مثلا شما کرم خاکی را در مبحث گوارش ، تنفس و گردش مواد داشتید ، پس باید کرم خاکی را در تمام این زمینه ها ترکیبی مطالعه کنید و مطالبی که یاد میگیرید را محدود همان فصل نکنید ، شما حتی در زمان کنکور هم باید بین سه سال تحصیلی خود مطالب رو ترکیب کنید و صرفا مطالب رو محدود مطالعه نکنید و همه چیز را به طور علمی با هم ترکیب کنید و مطالعه کنید ، هر مطلبی که در قبل خواندید رو باید در مبحث جدیدی که مطالعه کردید ترکیب کنید ، همیشه مطالب و مباحث رو با هم مقایسه کنید ، مثلا گردش خون در ملخ رو با خرچنگ مقایسه کنید. با این روش در تست ها سرعت عمل بالایی کسب میکنید.

8- فرآیند های تحلیلی را بصورت انیمیشن های آموزشی یاد بگیرید.

خب در نکته طلایی هشتم یک توانایی وجود داره بنام قوه تخیل ، شما ممکن هست قوه تخیل یا تصویر سازی ذهنیتون ضعیف باشه و قطعا در زیست شناسی مسائلی وجود داره که باید حتما روند بصورت تصویری یا ویدئیویی براتون توضیح داده بشه ، ترجمه پروتئین یا رشته های RNA و رونویسی و … همشون نیاز هست تا علاوه بر توضیحات اولیه و آموزش کامل آن باید برای تثبیت یادگیری حتما ویدئو های علمی خوبی رو هم ببینید. توی دوره های درسینوفن این آموزش ها ویدئو های آموزشی مفیدی رو گنجاندیم. یوتیوب و … هم منابع خوبی برای این ویدئو ها هستن.

9- همیشه زیست شناسی را مطالعه کنید و بین مطالعات فاصله نیاندازید.

زیست هم مثل درس های دیگه (مثلا زبان خارجه) مطالب فرار داره و با توجه به اهمیتی که این درس در موفقیت شما در کنکور داره باید حتما روزی یکبار وقت بذارید برای مرور و مطالعه درس.

شما میتونید از تست های آموزشی و سه سطحی که ما در دوره های درسینوفن قرارشون دادیم برای دوره و مرور استفاده کنین ، تست ای همانند و برخلاف و موردی ، بهترین تست هایی هستن که هم ترکیب چند فصل هستن و هم اینکه بسیار برای مرور به شما کمک میکنند.

11- رفرنس های علمی را از دست ندهید.

قطعا چارچوب کتاب درسی برای دانش آموزان پر تلاش و کوشا چیزی جز محدود کردن نیست و کسایی که علاقه بسیاری به درس زیست شناسی دارن و در المپیاد های علمی زیست شناسی شرکت میکنن براشون داشتن یک منبع فرای کتاب درسی میتونه خیلی کمک کننده باشه ، ما توی درسینوفن سعی میکنیم دوره هایی برای این دست دانش آموزان هم ایجاد کنیم تا دانش آموزان سمپاد و با استعداد هم بتونن یک منبع آموزشی معتبر رو همراه خودشون داشته باشن.

سخن پایانی : به زیست شناسی علاقه داشته باشید و برای موفقیت خودتون از تمامی ابزار ها و امکانات موجود استفاده کنید ، به توانایی و استعداد خودتون متکی باشید و دست از تلاش و جنگیدن برندارید و سعی کنین حداقل تمامی نکات طلایی بالا رو اجرا و رعایت کنین تا بتونین انشالله به موفقیتی که در ذهنتون دارید برسید.

سوالاتتون رو میتونین تیکت برامون بزنین یا در پیج اینستاگرام درسینوفن اون رو بپرسین.

بااحترام | قنبرنژاد

برای اطلاع از جدیدترین اخبار ، مقالات و دوره های سایت میتوانید در خبرنامه پیامکی ما ثبت نام کنید.


مقالات مرتبط

5 راهکار طلایی انتخاب رشته – چگونه از دفترچه انتخاب رشته به درستی استفاده کنیم؟

انتخاب رشته کنکور میتواند حتی از خود کنکور هم مهم تر باشد ، بنابراین ما 5 گام طلایی برای انتخاب رشته و استفاده از دفترچه انتخاب رشته را برای شما در این پست ذکر کردیم.

پاسخ‌ها

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دانلود رایگان نمونه سوالات تشریحی زمین شناسی و زیست شناسی از انجمن درسینوفن همراه با پاسخ! 👌مشاهده انجمن
+
نرم افزار درسینوفن پیشنهاد میکنیم اعلان درسینوفن را روی سیستم خود فعال کنید و آخرین اطلاع رسانی های مهم را دریافت کنید.
رد کردن
اجازه دادن به اعلان ها